کفپوش

نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

کفپوش صنعت آریا » دسته‌بندی نشده » نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

انواع پوشش های آنتی استاتیک

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک بهترین روش برای زمانی است که به دنبال ایجاد سطحی یکدست، زیبا و البته با مقاومت شیمیایی بالا هستیم از این رو کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک نسبت به دیگر روش های سطح سازی بهترین انتخاب است. لازم به ذکر است که این کفپوش یکی از انواع پوشش های کف ساختمانی است که جهت اهداف خاص طراحی شده و دارای ویژگی های متفاوتی است. کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک باعث جلوگیری از انتقال الکتریسیته و تولید جرقه می شود و اغلب کاربرد آن در مکان هایی است که دارای دستگاه های حساس و الکترونیکی است. به هنگام خرید چندان به رنگ ، طرح یا شکل ظاهری کفپوش توجه نمی شود بلکه کارایی و قابلیت های کفپوش بیشتر اهمیت دارد.

کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک چیست؟

این کفپوش یکی از محصولات گروه کفپوش های اپوکسی می باشد که دارای خاصیت رسانا بوده و به علت آنتی استاتیک بودن کفپوش، بار الکتریکی موجود در محیط گرفته شده و تخلیه می گردد. در واقع این نوع کفپوش ها کاربرد خانگی ندارند چرا که در منازل بارالکتریکی زیادی وجود ندارد. به طور کل هدف از طراحی و تولید این محصول کمک به کاهش بارالکتریکی در اماکن و یا سازه هایی است که در ارتباط با انواع دستگاه های الکترونیکی هستند.

اجزای کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

این کفپوش از چند قسمت متفاوت تشکیل شده است که ماده اصلی در قسمت اول آن پرایمر اپوکسی و در بخش دوم اپوکسی خالص می باشد. این قسمت به علت داشتن چسبندگی بالا با بتون می تواند مقاومت های مکانیکی بالایی را تحمل نماید.

نصب این نوع کفپوش به علت ایجاد بستری بسیار صاف و یکدست بدون ذره ای ناخالصی باعث شده است تا به آسانی امکان اتصال چاه ارت و تخلیه الکتریسیته فراهم گردد.

سطح کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک به گونه ای است که جریان الکتریسیته ساکن را از بستر کفپوش به عمق آن انتقال می دهد . بد نیست بدانید که لایه رویه در برابر استرس های مکانیکی و شیمیایی به شدت مقاومت بالایی دارد.

نصب کفپوش آنتی استاتیک در کدام مراکز الزامی است؟

نصب این نوع کفپوش تنها محدود به مراکز خاصی می باشد که اکثرا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در ارتباط با دستگاههای الکترونیکی زیادی هستند . برخی از اماکنی که نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک در آنها الزامی است عبارتند از:

  • اتاق عمل بیمارستان ها به علت استفاده از دستگاههای الکترونیکی بسیار حساس ، اتاق ریکاوری
  • اتاق کامپیوتر و سرورها در ادارات و سازمان ها ، اتاق کنترل
  • اتاق های ایزوله در مراکز درمانی و صنعتی همانند کارخانه های داروسازی
  • اتاق های ترکیب رنگ
  • اتاق های مراکز مخابراتی و صنایع الکترونیک
  • اتاق و انبار تجهیزات برقی
  • آزمایشگاه های الکترونیکی
  • اتاق پست برق
  • کارخانه های دارای مواد قابل احتراق
  • آزمایشگاه های الکترونیک و اندازه گیری دقیق
  • صنعت هوافضا، خودروسازی، نظامی و صنایعی که کارشان با مواد محترقه و منفجره است

ویژگی های کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

یکی از اصلی ترین و نیز مهمترین ویژگی این نوع کفپوش، قابلیت هدایت جریان الکتریسیته به چاه ارت است که بدون شک یکی از مزیت های فوق العاده این کفپوش است به همین علت بسیاری از خریداران ، به آن کفپوش ضدجرقه نیز می گویند.

در مرحله تولید این کفپوش الیاف شیمیایی به کار رفته است همچنین در مراحل نصب و کارگذاری، فرآیند هدایت الکتریسیته وجود دارد ولی این تنها یکی از خاصیت های ویژه کفپوش اپوکسی است.

حتما به این نکات توجه داشته باشید که این نوع کفپوش دارای مقاومت سایشی بسیار بالایی است و این یعنی اینکه در مقابل فشارهای مکانیکی دچار هیچگونه آسیبی نمی شود به گونه ای که حتی تردد ماشین های سنگین مثل کامیون یا لیفتراک نیز باعث آسیب به کفپوش نمی شود.

از آنجایی که کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک دارای مقاومت شیمیایی و قلیایی بسیار خوبی است لذا می توان در آزمایشگاه هایی که بیشتر با مواد شیمیایی سر و کار دارند، این نوع کفپوش را بدون هیچ مشکلی نصب کرد.

نکته ی بسیار منحصر به فردی که آن را در هیچ کفپوش دیگری نمی توان پیدا کرد ، رنج مقاومت الکتریکی 1000 تا 10 کیلو اهم این نوع کفپوش است چرا که در بعضی از کفپوش ها الکتریسیته ساکن تنها تا حدودی خنثی می شود ولی مقاومت الکتریکی در چنین سطح بالایی واقعا منحصربه فرد است.

یکی دیگر از مزایای نصب کفپوش اپوکسی در ساختمان ها، تنوع رنگ است که هیچ محدودیتی از این نظر وجود ندارد و می توان براساس محل و نوع فعالیت، رنگ مناسب را انتخاب کنید.

توجه: نصب روکش جهت حفاظت از بدنه اصلی کفپوش در برابر خوردگی و یا آسیب های محیطی به شدت توصیه می شود.

نحوه تمیز کردن کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

شاید در نگاه اول نظافت روکش سطحی کفپوش به نظر دشوار باشد اما برعکس کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک خاصیت نظافت بسیار راحتی دارد . بهتر است بدانید که این محصول تماما بهداشتی و آنتی باکتریال است و به همین دلیل در محیط های ایزوله و بیمارستانی به عنوان مناسبترین گزینه برای کف ساختمان استفاده می شود.

تنها با یک تی مرطوب می توان سطح کفپوش را تمیز کرد و لازم نیست از مواد شوینده و یا لکه بر برای تمیز کردن آن استفاده کنید.

مراحل نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

قبل از شروع فرآیند نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک باید سطح مورد نظر کاملا چربی زدایی شود سپس سطح بتونی را با استفاده از دستگاه های ساب و سنگ زنی باید هموار و صیقلی کرد که باعث می شود همه ی نخاله ها یا گرد و غبار برداشته شود.

توجه داشته باشید که بدون آماده سازی مکان مورد نظر جهت نصب کفپوش اپوکسی، نتیجه رضایت بخش و مفید نخواهد بود.

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

  • تنوع رنگ
  • سطحی کاملا یکدست و یکپارچه بدون هیچگونه درز
  • دارای مقاومت مکانیکی بالا و تحمل وزن ماشین های سنگین
  • قابلیت شستشو و خاصیت استریل شدن
  • هزینه های منطقی و مناسب

معایب نصب کفپوش اپوکسی آنتی استاتیک

  • کند بودن سرعت نصب
  • نیازمند زمان طولانی برای خشک شدن
  • عدم خاصیت ترمیم در صورت نصب ناموفق
چه امتیازی می دهید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − پنج =